New York

New York är USA:s mest populära resmål, både för amerikaner och svenskar. Bästa tiden att besöka vädermässigt är våren och sommaren. I New York finns alla möjliga restauranger, bra shopping och trevliga utflykter. Frihetsgudinnan är såklart en av sevärdheterna man måste se, men det finns mer. Ett bra tips är att köpa New York CityPass här, till ett rabatterat pris.

Utflykter

De flesta stannar i centrala New York och på Manhattan. Det finns flera trevliga utflykter beroende på vad man gillar. Niagarafallen som ligger på gränsen till Kanada är ett trevligt alternativ. Andra platser är närliggande städer som USA:s huvudstad, Washington D.C. Andra bra alternativ är Coney Island, Bronx Zoo, The Hamptons, Catskill Mountains och nöjesfältet Six Flags.

Hyrbil i New York

New York är en av få städer i USA där tunnelbanan, bussar och tåg fungerar bra. För den som ska stanna i de centrala delarna behövs ingen hyrbil. Vill man däremot komma iväg på lite utflykter eller kanske bara besöka någon stor outlet, kan en hyrbil vara bra. Lär mer här om hyrbil i New York, nyttiga tips och mer information.

New York i USA kväll
Manhattan 2011 i New York USA